Ingen knebler ytringsfriheten din Henriette

Den siste tiden har Henriette Lien vært i ganske så hardt vær i media. Etter en post hun selv la ut på sin egen Facebookside, der hun linket til et innlegg av en pensjonerte legen Heiko Santelmann. I innlegget fra Santelmann kom det frem påstander blant annet om av Covid-19 (Korona), er noe som er satt i spill av en «Global verdenselite», og at det hele egentlig bare er et spill for galleriet for å kunne kneble samfunnet og innføre 5G-nett over hele kloden uten at noen merker det…

Printscreen fra Santelmanns åpne Facebook

I innlegget spør blant annet Santelmann om hvem som tjener på å spre frykt. Er det virkelig noen som tjener på det så må det vel i såfall være Santelmann selv, da frykt er nettopp noe han, som pensjonert lege, sprer ved å dele slike innlegg.

Lien går videre ut og støtter Santelmanns meninger i innlegget, og forteller også videre selv om hvordan hun opplever at en større verdensmakt er i ferd med å ta over. Det nevnes i fleng blant Bilderberger, WHO som krigsherre, eiere av 5G-nett, den engelske kongefamilien og mer til.

Slike utspill pleier som regel å få litt etterspill..

I etterkant av Liens utspill har flere medier og bloggere kastet seg på bølgen og kritisert Lien og Santelmann, og deres krumspring og manglende kildekritikk. Det nevnes også at hun er medvirkende til å spre frykt og kaos i en ellers stresset situasjon som vi nå er i med Covid-19.

Men, dette finner ikke Lien seg i. Derfor kunne vi, den 29. mars, bivåne innlegget under (prt screen) på Liens personlige side, der hun tar opp «ny interessant dag på sosiale medier.

Henriette Lien i ny rant-video

I innlegget på Facebook kommer Lien med et slags motsvar til all kritikken hun har fått i media siden utspillet hun delte fra Santelmann.

Hun nevner selv at det er et «Interessant fenomen» dette som skjer rundt henne. Hun har tross alt bare delt et innlegg om «rikets tilstand og verdens syn, fra en litt annen vinkling enn det synet myndighetene vil vi skal tro på«.
Bare her er det noe som virker litt off for meg. «myndighetene vil vi skal tro på» ?

1. I følge Lien selv er det en enorm sinne ute i samfunnet så fort man ytrer noe som er «uenig med hva myndighetene mener«. Vel, jeg er veldig ofte uenig med myndighetene og måten de håndterer situasjoner på. Tross alt er jeg på den andre siden av politikken enn Erna. Men, det myndighetene gjør er å støtte oppom sine utspill med statistisk, vitenskap og forskning. Altså de faktabaserer sine uttalelser. Det er her du mangler litt Henriette, da du, i alle fall så langt i debatten, mangler grunnlag for uttalelsene dine i dokumenterte eksempler. Mesteparten av hva du dokumenterer dine meninger med er rene konspirasjonsteorier, som mesteparten er avkledd for lenge lenge siden. Med den minste interesse i å finne ut av denne saken ville du innsett dette selv, men dette er du altså tydeligvis ikke.

2. Henriette nevner at det er et «sinne som kommer på toppen i denne frykten, i stedet for at vi fortsatt kan ha LOV til å uttrykke oss, til å mene noe, til å syns noe, til å søke andre sannheter enn det myndighetene her hjemme vil at vi skal tro på. Det er litt sånn forunderlig, synes jeg«.
Ok Henriette. For det første – Du får i aller høyeste grad LOV til å komme med uttrykk for dine følelser og hva du tror på i en slik situasjon. Det har vi alle. Og så langt er det ingen som har kommet med noen contra-beskjed om at du som person ikke får lov å ytre deg. De siste ukene har vi sett en overflod av kritikk fra hele landet på hvordan denne situasjonen blir håndtert.
Men, folk blir sinte og irriterte når folk som deg sprer vås og tull. Det er fortsatt lov å ytre seg og si sine meninger, men man må forvente å motta kritikk om man ikke klarer å underbygge sine påstander med fakta. Der har man ofte den store forskjellen mellom saklige diskusjoner og ikke. Noen kommer med en påstand, og andre kommer med et motargument, så diskuterer man. Men ved å kaste seg selv inn i en offerrolle så fort du møter motstand for dine meninger og følelser på en åpen Facebookside som om du blir kneblet – det er bare tull. Kritikk må vi tåle alle mann.

3. Henriette antyder også videre at hun er «en av få som er villig til å stikke hodet sitt ut, som er villig til å trigge noen ting i dette samfunnet som gjør at vi alle kanskje våkner. Og våkner av den dvalen av å tro på kun Erna Solberg, eller de norske myndigheters retningslinjer eller mangelen til å kunne tenke det at, OK – det finnes kanskje flere måter å gjøre ting på. Vi ser at vi løser denne krisen på andre måter enn det Sverige, Danmark og andre land i verden gjør. Ingen vet enda hva som var det rette å gjøre ..
Puh, ok. NEI – ingen vet enda hva som var/er det rette å gjøre i denne krisen. Det er alltid noe man finner ut av ETTER at man har hatt en slik krise, hvor man kan sette seg ned, se over data som har blitt samlet inn, finne ut av hvilke tiltak som ble gjort som gjorde mer skade, mindre skade eller hva vi gjorde som ikke hadde noen betydning. Først da vet vi hva som var den rette måten å gjøre dette på, og om vi som nasjon gjorde det rette. I mellomtiden kan ingen annet gjøre enn å sitte på gjerdet og vente i spenning og håpe på det beste.
Men og – «Tro på Erna Solberg…» Ok, så det er Erna alene som finner ut av disse tiltakene? Har du i det hele tatt fulgt med utenfor din egen dør de siste månedene?

4. «Hvis man tar dette ned til en liten skala. En ting er hva som skjer ute i verden, og hvordan vi håndterer ting der ute i verden både med 5G, og EU og vindmøller… …men nemlig det å ha muligheten til å uttrykke sin mening, det kan vi ta ned i en ganske liten skala. For hvis vi tenker rundt et middagsbord, om vi ikke skal ha muligheten til å mene forskjellige ting rundt et middagsbord som med en familie, så skal vi tenke sånn at -nei deg gidder ikke jeg invitere for du mener noe annet enn meg, altså er det sånn vi skal ha det??»
Altså, nei, men om du inviterer folk til middag og de sitter og ytrer idiotiske meninger rundt bordet, som du gjør i dette tilfellet, uten å kunne underbygge noe av det de sier. Sånne folk er ganske så irriterende og ufordragelige. Sånne folk er mindre interessante å ha til middag, de er som regel bare plagsomme og de ønsker sjeldent å gå inn i en debatt rundt meningene sine. Jeg tar gjerne en middag med deg når som helst Henriette, jeg avventer herved en invitasjon fra deg på mailen min 🙂

5. «Jeg tar meg den fulle rett til å slette kommentarer. Så om du ikke finner din kommentar igjen, da er det fordi jeg har sletta’n da.«
Uhm ok. Så du sitter altså på en eviglang patetisk rant-video og kjefter huden full på folk du mener knebler din ytringsfrihet fordi vi motsier deg i dine meninger rundt et tema, og dette er noe du er dypt såret og krenket over. Men samtidig går du ut og forteller selv at du sletter kommentarer du ikke er enig i, i ditt eget kommentarfelt? Kunne du, når vi først skal ha den middagen du nevnte, forklart meg logikken i dette utsagnet, for jeg klarer ikke helt å finne den.
«.. For jeg gidder ikke ha drit i feeden min. Men, det er ikke alle som er tykkhudet…»
Nei, du er nok i allefall ikke det om du ikke tåler kritikk og motargumenter i ditt eget kommentarfelt. Om du hadde vært tykkhudet og faktisk ønsket at folk skulle få ytre seg, så hadde du ikke slettet kommentarer? Jeg bare spør.

I ettertid av utspillene og motkritikken, der i blant en artikkel av Faktisk.no har både Lien og Santelmann slettet de opprinnelige innleggene fra sine respektive Facebookvegger. Jeg undres hvorfor.

Min klare oppfordring i slike tider vi lever i nå om dagen, og denne går ikke bare til Henriette Lien, men til alle dere som ønsker å slenge dere på debatten rundt korona og myndigheters behandling av det hele.
Ikke kom med utspill og krumspring i offentlige fora som dere ikke kan stå inne for og faktisk støtte oppunder med fakta og statistikk. Det holder ikke å si at en sykdom er ufarlig fordi det er få som har dødd av den.
– Hvor få har dødd og hva ligger i farlig?

Ta vare på dere selv i tiden fremover – sammen skal vi komme oss gjennom dette også.

-Jørn-